ÉVES PROGRAMJAINK
(a programváltoztatás jogát
fenntartjuk!)

************************************

Bakonyi Kalandorok
Turista Egyesület

************************************

BAKONY SZAFARI

www.bakonyszafari.hu


PROGRAMELŐZETES

(a pontos időpontok és részletek később kerülnek kiírásra!)Programjainkat megtalálja
a Facebook-on is:

************************************

PANNON CSILLAGDA
BAKONYBÉL

A turisztikai centrum főbb elemei: csillagászati távcsőpark, digitális planetárium, valamint csillagászati
és űrkutatás történeti kiállítások.

www.csillagda.net

************************************

SZENT MAURÍCIUSZ
MONOSTOR

Zarándokudvar, templom,
arborétum, gyógynövénykert

www.szentmauriciusz.hu

************************************

ANDROMEDA TRAVEL

www.andromedatravel.hu


Gerence-parti Pityóka Party

(katt a plakátra)


 


BAKONYBÉL

Bakonybél település Veszprém megyében, a Magas-Bakony közepén, a Bakony legmagasabb hegyének, a Kőris-hegynek (709 m) a lábánál fekszik. Közelebbi városok: Zirc (18 km) és Pápa (27 km).
A hagyomány szerint a település I. Szent István király alapította 1018-ban, szükségesnek tartva egy térítő központ létesítését a Bakony rengetegében, mivel a rengeteg kiváló búvóhelyet nyújtott az őshitű magyarok számára. Azért alapított itt bencés monostort.
Bakonybél kiváló környezeti adottságokkal rendelkező kis falu a Magas-Bakony erdős hegyei közé zárva. A közel ezer éves település ugyan eléggé kiesik a mai felgyorsult élet hatósugarából, mégis minden évszakban vonzó az ide látogatók előtt. Tavasszal a természet ébredése nyújt felejthetetlen élményt az erdőt járó turistáknak, a nyári forróságban árnyas lombok nyújtanak enyhülést a kirándulóknak.
A csodálatos színekben pompázó őszi erdők és mezők szinte tárt karokkal hívogatják az embert, a téli hófehér, szikrázó táj pedig lehetőséget nyújt havas kirándulásokra és kikapcsolódásra.
A településen több szálláshely és étterem, panzió működik, melyek a vidéki vendégfogadás szeretetével várják a faluban átutazókat vagy a szabadidejüket itt töltő pihenni vágyókat.
Településünk látnivalói közé tartozik a Szent Mauríciusz Monostor az arborétummal, a régi bakonyi lakóházakat megidéző Hasprai Ház, a Borostyán-kút gyönyörű tavával, a Magas-Bakonyi Erdők Háza, valamint a Pannon Csillagda.